Stills Kalender//Arkiv
2012 - 2013

Lørdag 5. Januar •19:00 • CC: 180,-

Nyttårskonsert med Svein Tang Wa på Stills Scene!

Svein Tang Wa (født 6. april 1946 i Stavanger) er en norsk trubadur, tekstforfatter, komponist og billedkunstner. Tang Wa er utdannet grafiker og har utgitt seks musikkalbum. Han har også bidratt som tekstforfatter og komponist for etablerte Rogalandsband som Stavangerensemblet, Vamp og Leif og kompisane.

Hans første album Toffa ble gitt ut i 1980 med tekster om en oppdiktet Stavangergutt med samme navn. Gunnar Roalkvam stod bak de fleste tekstene mens Tang Wa skrev musikken. Tang Wa spilte albumet inn og ga ut albumet på nytt i 2008 etter at de originale innspillingene var borte. I 1986 kom Tang Was revy. I 1998 kom albumet Hørr gjøken ut. Albumet ble består av Tang-Was egne sanger. Backingbandet på albumet er satt sammen av en rekke etablerte Stavangerartister og besto av Reidar Larsen (piano), Arne Skage jr. (gitarer), Johan Egdetveit (trekkspill), Tor Mathisrud (bass) og Stene Osmundsen (trommer).
Albumet ble kåret til årets beste norske album av NRK P1 i 1998.

I 1999 satte han opp sitt eget barneteater Ein barnetime, noe som også resulterte i et album. På kanten fra 2005 bestod av sanger skrevet av Ragnar Bjerkreim til tekst av Gunnar Roalkvam. I 2007 slapp han Rødast hjerta som er en oppfølger til Hørr gjøken og med flere av musikerene fra Hørr gjøken.

Tang-Wa ble tildelt Stavanger kommunes kulturpris i 2005 og Stavanger Aftenblads kulturpris i 2009

Billetter kjøpes på www.billettservice.no kr. 180 + avgift

Lørdag 15. Desember •21:00 • CC: 100,-/50,- for studenter

Jazzkonsert med JORD og JERN!

I 2008 begynte begynte de i samme klasse på jazzlinjen i Stavanger. Året etter drog de hver sin vei og begynte på ulike jazzinstitusjoner i landet. Nå møtes de igjen for å presentere et eget prosjekt hvor de har valgt å bruke dikt av Rolf Jacobsen og sette det inn i en svært utrykksfull og musikalsk retning som kombinerer det kjente fra visesjangeren og det ukjente fra det moderne og improviserende. Rolf Jacobsen prøvde gjennom hele sitt litterære virke å se ting på en litt annerledes måte i en verden full av inntrykk og ideer. Dette kommer til å bli en sterk musikalsk opplevelse som kombinerer det nye i musikken med det "gamle" i Rolf Jacobsen sine tekster.

Signe Irene Time - Vokal
Trond Kallevåg Hansen - Gitar
Jan Martin Gismervik - Trommer
Fredrik Lur Dietrichson - Kontrabass

 

Fredag 7. og Lørdag 8. Desember •20:00 • CC: 250,-

Konsert med Irish Night!

Fantastisk konsert med mange dyktige musikere.
Danserne blir fløyet fløyet inn fra Irland.


Regi: Greg Lane
Cover kr. 250.-

Lørdag 1. Desember • 12-18:00 • CC: 100,-

PROSJEKT PUPP !

PROSJEKT PUPP er et arrangement som skal gå over en hel dag på Stills Scene i Stavanger lørdag 1.desember fra kl12 til kl18. Dagen vil være fylt med kunst- og fotoutstilling, konserter, stand-up, utlodning, stille auksjon m.m.


Alt av inntekter går uavkortet til Brystkreftforeningen!

Torsdag 29. og Fredag 30. November •20:00 • CC: 200,-

Ryfylket Visegruppe og Volvene Kor!

Endelig kommer Ryfylke Visegruppe tlbake, og denne gang med Volvene Kor som gjester. Ryfylket Visegruppe sin ny CD er nå ute. " Ei striba med lys"

29 og 30 November kl. 20.00

Billetter kr. 200.- bestilles på siv@stills.no eller reserveres i caféen :)

 

Lørdag 24. November •20:00 • CC: 150,-

Nok en danse-aften i særklasse med: Bryne Storband!

 

Storparten av repertoiret er swing, noe slow og et knippe latin.

Noen eksempler på danse-slagere du garantert får geden av å danse til:
Under my skin,sway,My funny valentine,Paper moon,Route 66,Unforgettable,
Lets face the music and dance,Cho-cho-ch`boogie,Shake rattle and roll osv.

SwingCats skal holde kurs i Charleston under første pausen. Det inngår i entreprisen. www.swingcats.no

Dette kan bli gøy ;)

Entre`kr 150,- dørene åpnes kl 20

Fredag 23. November •20:00 • CC: 100,-/80,- for studenter

Konsert med Stina Kjeldstad og Paper Pilots!

Stina Kjelstad er en artist og låtskriver fra Toten, bosatt i Stavanger. Hun begynte og spille gitar og skrive sine egne låter da hun var 14 år. Da hun pga studier flyttet til Stavanger ble hun oppdaget av produsent Sverre Erik Henriksen. De startet et samarbeid som resulterte i to utgivelser: "Vindrosa - Østenfor Sol" som mottok gode kritikker med bl.a. terningkast 6 i Dagbladet, og Stinas egen platedebut "Stina Kjelstad - Fading Slowly" som også har mottatt gode kritikker me d bl.a. terningkast 5 i Stavanger Aftenblad.

"…sentrum er Stina Kjelstads vare stemme. 24-åringen er heller ikke høylydt på kassegitaren, men det hun gjør, gjør hun med myk eleganse. Samtidig viser hun at hun har styrke i stemmen om det trengs." - Stavanger Aftenblad, Terningkast 5

"…viser en ung låtskriver som ikke bare synger nydelig og med den tyngden som skal til for å virke troverdig, men hun skriver gode låter også. Tekstene er personlige og ærlige, men aldri private, noe som gjør at vi alle kan sitte å lytte til Stinas dagbok uten å føle at vi sniktitter. " - Oppland Arbeiderblad, Terningkast 5

 

Paper pilots med Bård Gundersen i spissen som låtskriver gjorde i nylig sitt første album, Concrete Wildlife. Bård Gundersen er 26år ny låtskriver fra Stavanger. Han har jobbet med musikk hele livet og har endelig kommet seg rundt til og lage en plate. Nå er det på tide med konsert med den siste inkarnasjonen av bandet. Kom og se!

"...Lovende start fra papirpilotene",-Stavanger Aftenblad v/Geir Flatøe

Paper Pilots er for tiden:
Knut Åkra - Vokal
Bård Gundersen - Gitar
Asle Ystanes Fjeldstad - Trommer og perk
Kine Rostøl Ottesen - Fiolin
Simen Ytre-Arne - Bass
Anders Aasebø - Piano
Guro Sumstad Arne - Vokal
med Stina Kjelstad - Vokal på "Emma"

 

Tirsdag 20. November •20:30

Konsert med Ole og de!

Vi er et nytt band fra Stavanger/ Sandnes som i tillegg til Ole Fjetland på vokal og akustisk gitar er Karianne Arntzen, Tormod Eikill , Per Egil Vang og Fabian Nunes. Vi håper at du kanskje ville skrive litt om oss og den første konserten vår ?

"Ole og de" er et bandprosjekt med utgangspunkt i Ole Fjetland sine sanger. Ole var med å drive Stavanger Vise-og lyrikklubb flere år, og der tok han frem den akustiske gitaren og begynte å lage sanger i det akustiske formatet. Ole søker å skrive låter som «sitter godt i øret» og med tekster på dialekt og melodier som gir noe også neste gang man lytter.

I vinter gikk Ole i øvingslokalet for å øve inn og arrangere låtene sammen med et knippe lokale musikere fra distriktet som ble invitert inn i bandprosjektet. I mai startet «Ole og de» innspillingen av det kommende albumet, i det analoge Klepp Lydstudio drevet av Gunnar Tønnesen. Allerede har en av sangene, "Flig av himmelen" vært presentert i "Norsk på Norsk".

Kontaktinfo: brevte@oleogde.org, kari-anne@lyse.net tlf : 41430709 (Ole) 90521770 (Karianne).

http://www.oleogde.org
http://www.facebook.com/OleOgDe

Hør sanger her;
http://soundcloud.com/ole-og-de

 

Fredag 16. November •21:00 • CC: 150,-

Sørmarkå konsert på Stills Scene!

Sørmarkå er et ti-mannsband med dyktige, kjente og erfarne lokalmusikere. Bandmedlemmene spiller med/ har spilt med blant annet Thomas Dybdahl, Olav Larsen and the alabama rodeo stars, The Well, Bever, The Real Neils og Sandnes bluesorkester. Sørmarkå spiller hovedsakelig musikken til Lars Winnerbäck, en allsangvennlig folkrock ispedd vise- og rootselementer, men Sørmarkå har også noen egne sanger. I oppsetningen har Sørmarkå blant annet instrumenter som pedalsteel, mandolin, trekkspill og fiolin.

Besetningen:
Øyvind Berekvam - pedalsteel, slidegitarer, munnspill m.m
Tormod Eikill - mandolin, rickenbacker-gitar
Lillian Hodne - fiolin
Øyvind Lende - bass, kontrabass
Øyvind Steffensen - piano, akkustisk gitar, trekkspill m.m
Liv Sand - kor, zylofon
Kristian Rygh - trommer
Hanne Tobiasen - kor, rytmeinstrumenter
Arild Hansen - elgitarer, akkustisk gitar
Runar Vathne - hovedvokal

Torsdag 15. November •19:00 • CC: 200,- kjøpes på Stills café

Jubileumskonsert NOPA!

 

NOPA feirer 75 års jubileum, og profilerte NOPA-medlemmer inviterer til
en kveld med sine egne ord og toner på Stills scene, Jernbaneveien

Medvirkende:

REIDAR LARSEN
SVEIN TANG WA
ELIN FURUBOTN
RAGNAR BJERKREIM
ODD ERIK OGNEDAL OG SVEIN OLAV HYTTEBAKK (ELLE MELLE)
GUNNAR ROALKVAM
ANNE ROALKVAM
LARS "ATLARS" TØNNESEN

 

For mer info: Stills scene

Kontakt:
GUNNAR ROALKVAM
Mob: 413 11 083
E-post: gumaroal@c2i.net

KARI LOSCH
Mob: 404 91 227
E.post: kari.losch@nopa.no

Torsdag 8. November •20:00

Konsert med Odd Børretzen trio!

 

Stavanger Jazzforum har presentert vår alles Odd Børretzen tidligere, til svært berettiget begeistring. Nå besøker han Stavanger med ny trio og nye tekster, i en intim setting som matcher.

Børretzen er en ordkunstner av dimensjoner, som med bløtt raspende stemme skjenker liv til fortellinger som favner om det helt store, det aller minste og ofte begge deler på en gang. Lavmælt, med ølglasset i den ene hånden og sigarilloen i den andre, prater han til deg – med deg! – om liv, død, det å bli gammel og noe så enkelt som den hverdagslige morgenoppstandelse, alt på en upretensiøs, lun måte som gjør det å bli glad i Odd Børretzen til en ikke-usannsynlig eventualitet.

Med humor og varme får han bagateller til å virke verdensomfattende store, men lar likevel det behørige alvor skinne igjennom. Dette er kanskje grunnen til at folk liker ham så godt. Samtidig er han jo en meget troverdig karakter, med sanger som gir rom for både smil og ettertanke. Odd Børretzens nye program består av rykende ferske tekster, bundet sammen av kjente sanger fra hans hånd.

Med seg på scenen har han gitaristen Thomas Dahl jr. (kjent fra «Voksne herrers orkester») og bassist Ole Marius Sandberg.

Søndag 28. November •20:00

Konsert med Maria Joao & Mario Laginha!

 

Vokalkunst på øverste hylleVokalkunst på øverste hylle

Portugisiske Maria Joao er det som må kunne kalles enn sann stavangervenn. Og vi
er definitivt venner med henne. Dette vennskapet har ikke oppstått uten grunn. Den fargerike vokalisten har en helt egen evne til å trollbinde publikum med sin vokalkunst og storsjarmere med sin tilstedeværelse og dialog med publikum. Joao og hennes trofaste pianomakker Mario Laginha leverer konserter man ikke har lyst tar slutt.

Rent musikalsk spenner det fra både tradisjonell og moderne jazz, til world-music og nærmest avantgardistiske krumspring. Sjanger betyr ingenting, framførelse betyr alt. Samspillet på scenen mellom pianist og vokalist avslører et årelangt samarbeid og gjensidig respekt. Duoen er noe av det fremste innen jazz fra de sørlige breddegrader, og de har en egen evne til å overføre sårt tiltrengt varme til oss her i nordavinden.

Vil du kjenne fønvinden i håret allerede nå, gå inn på nettet og finn fram utgivelsene som heter "Tralha" eller "Lobos, Raposas E Coiotes". Om du spør en av dem som har opplevd dem på konsert i Stavanger tidligere, vil du bare få et svar: gå!

Mandag 15. Oktober •20:00 • CC: 100,-

Konsert med Filter!

 

Filter er en Oslo-basert jazztrio som spiller på Stills Café
Trioen består av:
Jonas Kilmork Vemøy (trompet/vokal)
Sebastian Haugen-Markussen (bass/vokal)
Lars Andreas Aspesæter (piano/vokal)

Filter er inspirert av Jan Johansson, Arve Henriksen, Arild Andersen og Jan Garbarek m.fl., og trioen presenterer egenskrevet musikk med klare referanser til den nordiske improvisasjonstradisjonen

http://soundcloud.com/filter-trio

Lørdag 13. Oktober •20:00 • CC: 100,-

Konsert på Stills Scene med The Reverend Soul og Øyvind Svele!

 

Da inviterer endelig The Reverent Souls til helaften på Stills Scene. Vi starter kvelden kl 20.00. Øyvind Svele kjent for sine fantastiske bilder av Rem på viking Stadion, starter Showet med sine Americana/Roots/bob dylan inspirerte viser. Når Øyvind er ferdig med å trollbinde dere med sin fantastiske tilstedværelse går The Reverent Souls på. Vi vil gi dere 90 minutter med helspekket, ærlig arbeider klasse Rock. Om dette skal bli en fantastisk aften er først å fremst opp til oss som musikere, men klarer vi å få dere med på notene så lover vi å skape en atmosfere uten om det vanlige. Hjertelig velkommen skal dere være til denne aften, å alt dette kun for den nette sum av 100 kr. Biletter kan forhåndsbestilles her eller kjøpes i døren. Aldersgrense 18 år, Let us Rock You!!!

Her kommer litt info om The Reverent Souls og Øyvind Svele:

Bio: The Reverent Souls

The Reverent Souls ble grunnlagt i Desember 2012 etter at Jan Henrik & Ørjan møttes under en konsert. De utvekslet ideer og tanker om musikken de elsker, og da var det gjordt. Barndommen deres gjør det lett for dem å utrykke seg igjennom musikken. Bandet har allerede rukket å være i studio tre ganger, gitt ut en EP med tittelen "Give With Your Heart" som også er tilgjengelig på iTunes, Wimp, Spotify og andre streaming kanaler på nettet. EP'en er også til salgs som CD fra www.thereverentsouls.com. Debut EP'en ble godt mottatt i den lokale avisen Stavanger Aftenblad med terningkast 5. EP'en ble også anmeldt i BlackMoon Magazine og den fikk veldig gode tilbakemeldinger med sju av ti stjerner.I august ble Ep anmeldt fra ett engelsk nettsted,hvor de fikk en fantastisk anmeldelse.Les anmeldelsen her:www.irewievrock.com Bandmedlemmene har en variert bakgrunn fra musikken. Fra klassisk til death / black metal. Dette har ført til at musikken har mye variert inspirasjon. The Reverent Souls har nettopp sluppet deres første musikkvideo til singelen "Broken Youth" som er tilgjengelig på Youtube og hjemmesiden. En full-lengder er også på trappene, og vil mest sannsynlig være klar sommeren 2013
Hør musikken her: http://soundcloud.com

BIO - ØYVIND SVELE
Øyvind Svele er ett navn de fleste forbinder med fotografi etter hans fantastiske R.E.M. bilder fra gruppens legendariske stavanger konsert ble verdenslansert av den anerkjente amerikanske gruppen på R.E.M.'S offisielle internettsider www.remhq.com. De samme fotografiene ble i fjor også innkjøpt til Statoils Kunst Samling for å nevne ett av flere meritter og har vert ofte omtalt i media landet rundt.
Musikkmessig er Svele er en meget dyktig låtskriver med et klart personlig uttrykk som befinner seg stilmessig i Americana/Singer & songwriter land, med referanse punkter mot Neil Young, Ryan Adams og akustisk rock fra 70 tallet. Han har bidratt på flere samle-utgivelser og ble i begynnelsen av 2000 tallet utgitt i flere europeiske land av selskapet Blue Flame Records. Han var dessuten av de første i Norge som fikk en plass på Paul McCartney musikk skole "LIPA" i liverpool, UK og har i årenes løp opptrådt i byer som Los Angeles, Chicago og Atlanta, USA. Garantert Underholdende!
Hør Øyvinds musikk: myspace.com/oyvindsvele
Se Øyvind's fotografier: www.oyvindsvele.com eller www.remtsp.com

Fredag 12. Oktober •21:00 • CC: 100,-

Konsert med Jærstrengen spælemannslag!

 

"Jærstrengen spælemannslag" består av 3 gitarspillere og sangere:

"Generalen"
"Kim Laland"
"Bjarteus"

Gruppen tar sikte på å ha et spæleteknisk samarbeid i 2012, dvs. spæla på
diverse arrangement hver for seg.
De er enige om følgende:

Alle tekster skal være på Norsk, og helst på dialek.
Hver deltaker skal opptre ca 20 minutter på spælejobber.
Gruppen tar sikte på å ha en avsluttende "godsang" der alle 3 spæle i samen.

Litt om oss:

Generalforsamling
Fra Jærens forblåste og Gudsforlatte strender kommer mannen som kaller seg General Forsamling. Med sine nidviser om brennevin, kvinnesvik og depresjoner, sprer han det glade budskap
Hør mer her:
http://soundcloud.com/

Kim Laland
Kim begynte å plukka litt på den akustiske gitaren i 2008 då verden helste såg mørke ud.
Kim begynte å skrive en del viser sjøl som gikk i det engelske språk, og spillte et par konserter rundt omkring.
I 2010 blei han overbevist av "Generalen" at man måtte synge på morsmålet, og at noe aent ikkje holdt mål.
Kim tok utfordringen og la om språket til godt "Gaugamål" Nå går veien videre..

http://soundcloud.com/kim-laland

Bjarte Edland
Bjarteus har spilt gitar og sunget i snart 20 år nå..Han liker godt å synge på sin tykke Jærdialekt, selv om han også bruker engelsk i andre sammenhenger. Har vært hardt arbeidende pubmusiker og trubadur, men satser nå mer på konsertopplegg...Spiller også i Steel`n Pole med John Josefsen, og har turnert for Rikskonsertene og deltatt på Fullmånekonsertene med dette opplegget.

http://www.youtube.com/

Torsdag 20. September • 20:00 • CC: 270,- + avg.

Konsert med Peter Nordberg!

Peter har gitt ut sin Soloplate "Her i Nord". Peter er mest kjent sammen med Vidar Johnsen ( Vamp) men nå er han endelig her med sitt eget album.

Med på scenen är multiinstrumentalisterna Pablo Donaldo & Tomas Castro.

Vi gleder oss!

www.peternorberg.com | Billettene kan kjøpes på www.billettservice.no

Fredag 14. September •20:00 • CC: 200,-

Vise/JAZZpoesi med Elin Furubotn, Gunnar Roaldkva, Arne Nøst
og Svein Tang Wa

Denne kvartetten opptrådte ved TOU CAMP i år, og har etter flere oppfordringer fra andre bestemt en gjenforening ved Stills Scene. Forestillingen er kallt for VÅRT EGET VERK, og har kommet igang etter NOPA `s 75 års jubileum.(Tekstforfatter/Komponistforenings-organisasjon).

Svein Tang Wa har gitt ut flere plater og mange av sangene hans er også spilt inn av andre artister. Helt siden tidlig i 1970-årene har han vært Stavangers trubadur framfor noen. Fortsatt er han svært aktiv både som billedkunstner og visesanger.

Gunnar Roalkvams sangtekster har også blitt formidlet av flere rogalandsartister som Stavangerensemblet, Sigvart Dagsland, Svein Tang Wa og Reidar Larsen. Han har gitt ut fem diktsamlinger, skrevet flere skuespill og en rekke fagbøker.

Elin Furubotn har lang erfaring som komponist, tekstforfatter og visesanger. Hun har spilt inn flere plater med egne sanger, og hun er i vår aktuell med sin siste CD, "Heilt nye vei", som også lanseres i Tyskland. Foruten å turnere i Ryfylke, drar hun også til Tyskland med sine norske tekster.

Arne Nøst er først og fremst vår teatersjef her i Rogaland , men fremstår også som en multikunstner. Foruten å være illustratør i Aftenposten og teater-regissør er han musiker og trakterer saxofon, fløyte
og plystring!

Torsdag 13. September •20:00 • CC: 150,-/100,- for studenter

Konsert med Rita Lovise "jazz - in a new coat"

"Rita Lovise er en av de mest spennende jazzartistene vi har i dag." 
(Festspillene i Nord-Norge). Rita Lovise er en sanger -og låtskriver som formidler sterke opplevelser og følelser gjennom spennende akkordprograsjoner, gjennomarbeidet lyrikk og sammenvevende melodiføring. Det siste året har hun turnért store deler av landet og er blitt meget godt mottatt av både publikum og presse, som har vist begeistring for artistens særegne stemme og originale musikalske uttrykk.

"Hun spiller mot forventningene." 
(NRKs jazzekspert Erling Wicklund). -Publikum har fått assosiasjoner til et bredt spekter av ulike artister som Leonard Cohen, Radka Toneff, Adele, Tori Amos, Nina Simone, Robert Plant, Judy Garland, PJ Harvey, norah Jones, Melody Gordot, Grace Jones og Tom Waits, samtidig som de fremhever at dette er et uttrykk de aldri har hørt før. Veldig mange bruker uttrykket "en ny sjanger", og det er fantastisk, sier artisten.

"..imponerte med sin djupe, særegne stemme.."
(Hamar Arbeiderblad) Rita Lovise ble nylig tildelt Festspillenes Turnéstipend for 2012. I oktober tar hun med seg noen av Nord-Norges fremste musikkunstnere på scenen: Bjørn Alterhaug (kontrabass), Bjørn Andor Drage (tangenter), Henning Gravrok (sax) og Finn Sletten (perc). Og i 2013 planlegger Rita Lovise Band turné, også i Rogaland.
"..en gripende konsert." 
(Rana Blad). Rita Lovises dype tekster og sterke formidlingevne har gjentatte ganger rørt publikum til tårer, og superlativene er ikke beskjedent brukt: "..sjarmerte publikum i senk med sin unike stemme." (Rana Blad)."..full kontroll på vokalen.. ", "..sterkt personlig uttrykk.." (Hamar Arbeiderblad). "Publikum lot seg rive med." (Østhavet). "Festspillene er ikke alene om rose denne artisten." (Teatret Vårt, Molde). "..har gått sine egne veier." (Saltenposten). Melankoli og humør, poesi og spennende akkorder." (Avisa Nordland). "..full av kraft og lidenskap, men også følsom og sårbar.", "mellommenneskelige utfordringer på en dristig og avkledd måte", "..fandenivoldsk og ettertenksom.." (Oppland Arbeiderblad)

"Hun du ikke har hørt om, men bare må høre!" 
(Gudbrandsdalen Tidende) Etter at Moldejazz 2012 åpnet Jazz På Taket med "Rita Lovise - Jazz in a new coat?", turnerer hun langs kyst-Norge i høst, og torsdag 13.september kl 20.00 holder hun endelig konsert på Stills i Stavanger.

Dette er en musikkunstner med mye på hjertet, som har rørt publikum til tårer under sin turnè.

For mer informasjon om artisten, samt smakebit på musikken, gå til: www.ritalovise.com

 

Lørdag 8. September •22:00 • Dørene åpnes 20:30

CD Slipp på Stills Scene med Jorunn Hodne

 

Jorunn Hodne er klar med sitt andre album; "Move On". 
So Move On; dropp det du har i hendene og bli med på en musikalsk karusell. 
Med ti nøye utvalgte låter der de fleste har heftig tempo blir dette garantert en fargerik konsertopplevelse. Sangene er selvskrevne, unntatt balladen Winter som er levert av Kjell Reianes. 

Musikken og bandet:
Det er ikke lett å plassere musikken i én kategori; men når dedikerte lyttere og musikere mener,
melder de følgende:
Dette er pop - tilsatt en edge og råskap som på en spennende måte krangler med det søte.

Stemningen følges opp av tekstene der glede, sårhet, nytelse, irritasjon, tilfredshet og utilstrekkelighet er blant temaene. Alf Terje Hana's utspill og brutale herjing med gitaren mikset med Arne Hovda's lekne brettharmonier gir musikken en deilig nerve. Raffinert og sensuelt er superlativer hyppig brukt om Jorunns stemme. Dette i kontrast til Ingvill Bjorlands søte harmonier gir det hele et pikant, røft og fengende uttrykk.

Kurt Lisø slår både mykt og hardt og ubarmhjertig, mens Eivind Hodne tilfører tyngde og puls med sin kontrabass. Sammen legger rytmeseksjonen grunnlaget for lydbildet som har en burlesk karakter og lander i et musikalsk landskap under kategorien Bitter Sweet Pop. På produsentsiden har både Arne Hovda og Hans Ole Kristiansen bidratt til å skape Jorunn Hodne's univers.

Torsdag 21. Juni •20:00 • CC: 180,-/120,- for studenter

Awake LOVE ORCHESTRA

Christopher Sivertsen, er en spennende mann fra Stavanger som fortjener å bli "oppdaget". Vel.... ute i den store verden er Christopher Sivertsen godt lagt merke til... og nå få endelig Stavanger anledning til å oppleve Christopher sitt verk med " The Awake Project og The Awake LOVE Orchestra."
LOVE konserten vil bli holdt på Stills Scene og Teateroppsetningen vil være dagen etter på Tou Scene. Dette er også et unikt samarbeidsprosjekt mellom 2 scener i Stavanger.

Awake LOVE Orchestra i konsertformat:

De kombinerer vokal med cello, trommer, munnspill og trekkspill, og lager sine egne versjoner av musikken. For å ta konserten opp på et enda høyere nivå, kombinerer de musikken med tekster fra Teaterstykket " The Awake Project". Det er hymner, sanger og ord i en fantastisk konsertforestilling. Reportoaret er en blanding mellom ny og gammel musikktradisjon. En blanding av ulike sjangre og er en spennende konsert.

 

Den franske avisen La Depeche skrev:
"Awake LOVE Orchestra is exceptionally dynamic, versatile, charismatic and in total connivance with each other and the general public who took part in this remarkable show.

Onsdag 20. Juni •21:00 • CC: 150,-

KLEZMERS

Erlend Aasland - banjo
Johan Egdetveit - accordion
Vidar Kenneth Johansen - clarinet

Trioen klezmer.no! vart etter mykje om og men starta utpå seinsumaren 2009. Men tross at dette er eit nytt band har me rukke å gjera ei rekkje konsertar i Rogaland og bl.a. spelt på den anerkjente folkemusikkscena Columbi Egg i Bergen. Me legg stadig ut konsertopptak på MySpace-sida vår og kanskje etterkvart på YouTube.

Og forresten: Namnet vårt skal uttalast "klezmer no!" (som i "klezmer nå", berre på nynorsk). Alternativt kan det uttalast som ein variant av inferno, altså klezmerno!

Søndag 10. Juni •20:00 • CC: 200,-

FLAMENCONATT

Dansere:
Camilla T. Falch med elever fra Haugesund
Kjersti Dahl med elever fra Stavanger Flamenco

Musikere:
Asgeir Aarøen, gitar
Kjetil Hana: cajon

 

 

Fredag 8. Juni •20:00 • CC: 100,-

KÅSERT: JOHAN EGDETVEIT OG GODI KELLER

Det er tonen som utgjør musikken!

Kåseri og musikk av og med Godi Keller og Johan Egdetveit.

En gammel og en nyinnflyttet Stavanger-borger har funnet hverandre med
ord og toner. Godi er "pøbelpedagog" og kjent som kåsør på NRK P2, og
nå i Norgesglasset på P1.

Johan er etterhvert godt kjent for Stavangerpublikum som trekkspiller og komponist.
Sammen inviterer de til en anderledes aften til glede og ettertanke, gjerne med noe godt i glasset.

Entré kr. 100,- Reserver billett på siv@stills.no

 

Torsdag 7. Juni •18:00 - 20:00 • CC: 660,-

EN KVELD MED PRINSESSE MÄRTHA LOUISE OG ELISABETH NORDENG

- Fra Offerrolle til Kvinnekraft
- Hvordan stå i stormen

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng er grunnleggere og
underviser ved engleskolen Astarte Education. Veien dit har vært lang,
og i disse foredragene forteller de om sin vei fra å fornekte sine
evner, til å lykkes ved å følge sin sannhet.

Billetter kan kjøpes på www.billettservice.no fra 20 mai.

 

Fredag 1. Juni •19:300 • CC: 650,-

EN KVELD MED SHERRYSMAKING

Nysgjerrig på Sherry?

Tenker du at det kun er drikk for "gamle tanter"? eller i bestefall en god apéritiff?

Begge deler er sant.

Men Sherry er så mye mer! Nå har du sjansen til å virkelig bli kjent med denne fascinerende
drikken fra Jerez i Spania!

Du inviteres til en spansk helaften med kultur, musikk, Sherry, mat og ikke minst - kunnskap og "passion"! 4 typer Sherry fra det helt tørre til det helt søte - serveres med
veltilpasset mat og dessert. Fra Bodegas Tradicion kommer Lorenzo og Miguel som vil fortelle
historien om Sherry, om produksjonen og anvendelsen av denne spennende drikken. ( engelsk )
Alt dette til akkompagnement av Asgeir Arøen på spansk gitar

Sett av Fredag 1. Juni kl. 19.30 og bestill billetter til
Sherrysmaking på www.billettservice.no kr. 650.-

Stills Scene Jernbaneveien 3-5, Stavanger
Ta gjerne kontakt med Rune Skogen mobil: 905 63 802 - mail:
post@baredetbeste.no

 

Torsdag 24. Mai • 20:00 • CC: 250,-

EN KVELD MED FORFATTER GERT NYGÅRDSHAUG

En av sin generasjons mest fantasifulle forfattere er Gert Nygårdshaug
(1946–), født i Tynset. Han har helt og holdent fulgt sin egen vei på
tvers av skiftende motestrømninger. Av andre norske forfattere ligner
han kanskje mest på Tor Åge Bringsværd og Jan Kjærstad. Som dem føyer
han store mengder viten inn i sine bøker. Rent strukturelt er han
imidlertid mer 'tradisjonell' enn dem. Alle viltre innfall til tross
er han en plot-orientert forfatter som legger vekt på episk sammenheng
og spenningsoppbygging. Framstillingsformen er overveiende lineær og
kronologisk – selv om det hender at han stokker om på tiden og veksler
mellom ulike tidsplan.


Som Bringsværd er han opptatt av eldre tiders myter og av fremmede og
eksotiske kulturer. Ofte fungerer disse kulturformene som positive
motbilder til vår egen vestlige samtidskultur som han gjennom hele
forfatterskapet har forholdt seg sterkt kritisk til. Som Kjærstad
interesserer han seg for nye teorier innenfor astronomi og atomfysikk
og esoteriske og (kvasi)vitenskapelige tankeretninger som New Age og
holisme – uten selv å være tilhenger av dem.

Hans politiske engasjement har fortsatt opp gjennom årene, og han er
kjent for sine kritiske kronikker i Dagbladet om blant annet USAs
politikk i verdenssamfunnet.

Nygårdshaugs forfatterskap er preget av mye reising og grundig
research. På slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990, oppholdt
han seg i lengre perioder i Mexico, Venezuela og Brasil, der han blant
annet bodde sammen med indianerne i regnskogen i Amazonas. Studiet av
urkulturer, arkeologi og historie er noen av hans interesser.

Vi gleder oss!!
250,- cc i døren.

 

Lørdag 19. Mai • 22:00 • CC: 150,-

KONSERT PÅ STILLS SCENE: SULT

Hva er Sult?
Er det følelsen av å ha lyst på et godt måltid? Er sult det samme som
et savn etter noe man ikke enda har oppnådd?

Rockebandet Sult er uansett et forholdsvis nytt band fra Jæren som er
aktuelle med sitt debutalbum. Man hører allikevel at bandmedlemmene i
Sult har noen musikalske år på nakken.

De 12 låtene er skrevet av Knut Hamsun som selvfølgelig ikke har
skrevet låtene for jærbandet. De har derimot fått tillatelse til bruk
av tekstene fra Hamsuns barnebarn Leif Hamsun. Det har også blitt sagt
at gjennombruddsromanen Sult fra 1890 innvarslet det 20. århundre.

Konsertstart kl. 22.00 Dørene åpner kl. 21.00
Du går hjem med en fantastisk konsertopplevelse samt en CD i hånda. Så Kom :)

 

Søndag 13. Mai • 17:00 • CC: 180,- (130,- MEDLEM SJF)

KONSERT PÅ STILLS SCENE: MAIJAZZ

Musikkens myter og mytisk musikk

MaiJazz inviterer til en reise i «Blues & myter», en spesiell konsert
med den musikalske trollmannen Knut Reiersrud og mytologen Terje
Nordby kjent fra NRK

og Mytekalenderen. Terje Nordby kåserer om musikkens mytologi fra
Orfeus og Apollon via den hellige Cecilia til Fanitullen og Robert
Johnson. Knut Reiersrud utøver mytene direkte med sine umiskjennelige
gitartoner; folk, gospel, kirkemusikk – og selvsagt blues, både fra
Dødsriket og andre steder.

Terje Nordby – forteller og Knut Reiersrud – gitar

 

Lørdag 12. Mai • 22:00 • CC: 220,- (170,- MEDLEM SJF)

STILLS SCENE: HEDVIG MOLLESTAD TRIO

 

HARDTSLÅENDE POWERTRIO MED UNG GITARHELTINNE

Vil du høre noe tøft? Hedvig Mollestad Thomassen – vinneren av Moldejazz-kåringen Årets jazztalent 2009 – har lenge vært en aktiv gitarist i Norge, og samarbeider nært med størrelser som Jon Eberson, Jarle Bernhoft, Hilde Marie Kjersem og Trondheim Jazzorkester.

Mollestad og hennes kumpaner frigjorde i fjor den kritikerroste debutskiva "Shoot!", og tar nå med seg beistet til MaiJazz – til jazzpolitiets frydblandede skrekk. Hedvig Mollestad Trio marinerer ørene dine i seige monster-riff, velkrydrede blues-licks, pur rock ´n´ roll-energi og progressiv jazz-mentalitet i et frigjørende nedstrippet trio-format, hvor Mollestads autoritære, aggressive og elegante elgitarspill fronter et presist, impulsivt, fyldig og samkjørt tromme- og kontrabasskomp.

Rockens råskap draperes i jazzens frihet og serveres glovarmt, uanstrengt og stilig på en seng av Led Zeppelin-, Melvins-, Motorpsycho- og Terje Rypdal-referanser. Det smaker godt!

Hedvig Mollestad Thomassen – gitar, Ellen Brekken – bass, Ivar Loe Bjørnstad – trommer

www.myspace.com/hedvigmollestadtrio

 

Lørdag 12. Mai • 16:30 • CC: 200,- (150,- MEDLEM SJF)

KONSERT: STUDIO SOKTRATES MED ANH VU KVARTETT

 

Ingen tolker sensualitet og kjærlighet bedre enn de store jazzlegendene. Noen filosofer tenker store tanker om kjærlighet, varme og berøring. Alle vet at når Studio Sokrates leker med jazz, filosofi
og kjærlighet får publikum et minne for livet.

Studio Sokrates er jazzhistoriker Knut Borge, filosof Solveig Bøe og programleder Lars Nilsen. Studio Sokrates er NRKP2s kultmagasin for jazz og filosofi, på lufta hver lørdag etter radioens "Ukeslutt".

Studio Sokrates får musikalsk kjærlig støttespill av Anh Vu kvartett. Kvartetten består av unge lovende jazztalenter fra jazzutdanningen ved Universitetet i Stavanger.

Anh Vu – vokal, Arne Sjøen – trommer, Alexander Hoholm – bass og Robin
Methlie – gitar

 

Lørdag 12. Mai • 13:00 • CC: 50,- (BARN/medl. SJF) og 100,- VOKSNE

BARNEKONSERT: BOBDROPS MED THE HISSIGBOPS

 

The Hissigbops forener det beste de vet om fra to verdener; Be-bop og godteri!

Med masse energi og med skikkelig jazzhumør, dundrer de løs med musikk rotfestet i 40- til 60-talls bebop. De byr på alt fra en jazzvalsvariant på Min Hatt Den Har Tre Kanter, litt musikk fra sin afrikanske periode og avslutter ofte konserten med Bop Drops (Tax Man), siden bandet har et avklart forhold til Skatteetaten, og et mer kjærlig forhold til drops.

The Hissigbops liker aller best å spille sangene på sin egen måte. Det gjør at Dizzie-låten Salt Peanuts for eksempel er gjendiktet til Is og-Brus eller Chock-lad-glass, Chock-lad-glass på svensk og So-da-vand, So-da-vand på dansk.

Det blir fort en rundreise når The Hissigbops er i gang. I tillegg blir det alltid allsang på en konsert med The Hissigbops, så kom og bli med!

Mads Berven – gitar, Jørgen Mathisen – saksofon, Ola Høyer – bass og Tore Ljøkelsøy – trommer

 

Fredag 11. Mai • 21:00 • CC: 200,- (150,- MEDLEM SJF)

KONSERT: HILDE LOUSE ASBJØRNSEN

 

SUPERKVINNEN

Jazz-chanteuse Hilde Louise Asbjørnsen er nærmest en superkvinne anno 2012, fordi alt hun vil, ja det får hun til så det monner. Hilde Louise gikk seirende ut av NRKs storsatsing "Maestro", og parallelt var hun aktuell i den kvinnelige hovedrollen i Mel Brooks-musikalen "The Producers" – en rolle hun fikk Komiprisen for. Hilde Louise hviler aldri, og til høsten er hun aktuell med nytt album.

Hilde Louises siste utgivelse "Divin' At the Oceansound", nummer seks i rekken, har mottatt godord i fleng. Dette er hennes første rene jazzplate, og alle låtene er signert Asbjørnsen, innspilt live med føttene godt plantet ved siden av Nat King Cole og Oscar Peterson. VG kaller henne en sann jazzdiva med en funklende kombinasjon av musikalitet og treffsikker skuespillerkunst. Og de er ikke alene om å rose Asbjørnsen. Dagsavisen kaller henne en artist av et ganske enestående format, mens Jazznytt skriver at dette er ei strålende CD fra en sanger som "bør hukes inn der det er mulig å stable opp en enkel kvartett med et stemt piano".

Med seg har hun et lag av musikere som på hvert sitt hvis gjør sitt til at musikken framstår som jordnær og funky. MaiJazz presenterer Hilde Louise Asbjørnsen på Stills Scene – et retrolokale som garantert kler den funklende jazzdivaen og publikumssjarmøren.

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Anders Aarum – tangenter, Jens Fossum – bass og Svein Erik Ånestad Martinsen – gitar

www.hildelouise.com

 

Lørdag 28. April • 21:00 • CC: 200,-

KONSERT: ASTRID KLOSTER

 

Artisten og låtskriveren Astrid Kloster (f.1970) er bosatt i Stavanger, og har gjort seg bemerket både nasjonalt og lokalt de siste ti årene. Kombinasjonen av en varm, stor stemme og en sterk
formidlingsevne gjør at hun regnes som en av Norges markante kvinnelige vokalister. I 2007 gav hun ut albumet Spor, som var en hyllest til hennes avdøde venn og kollega Kenneth Sivertsen.

Foruten tittelsporet hun selv hadde skrevet, tolket hun et utvalg av Kenneth
Sivertsens viser. Spor høstet strålende kritikker. Astrid Kloster har vært involvert i mange ulike musikkprosjekter gjennom årene og hun har gjort innspillinger og holdt konserter med en
rekke andre nasjonale artister; Jon Eikemo, Odd Nordstoga, Jan Ingvar Toft, Heine Totland, Kenneth Sivertsen og svenske Göran Fristorp. Hun har i en årrekke vært å høre som frontfigur i Bergensbaserte Aftenlandet. Aftenlandet har gitt ut fem album, med musikk til tekster
av nynorske lyrikere som Jakob Sande og Halldis Moren Vesaas.

Astrid Kloster er nå klar med sitt nye album Vintersong. Albumet blir sluppet 11. november på selskapet CCAP. Materialet på det nye albumet er i hovedsak skrevet av henne selv, og her tar hun et skritt i en ny retning musikalsk. Hun har tatt med seg mye inspirasjon fra
Aftenlandet; nynorske tekster og iørefallende melodier. Samtidig er det nye elementer her. Låtene er mer popete. Hun har blant andre med seg elektronikaartisten og gitaristen Athana, og det musikalske møtet mellom de to preger lydbildet.

Albumet Vintersong er en hyllest til lyset, sola, våren. Når vinteren er på sitt mørkeste og kaldeste er lengselen og håpet om lys og varme sterkest.

 

Lørdag 14. April • 21:00

KONSERT: STINA KJELSTAD & KRISTIN FJELLSETH

 

Stina Kjelstad og Kristin Fjellseth gav ut hver sin plate i 2011.
(Stina Kjelstad: Fading Slowly, Kristin Fjellseth: "Golden Heartbeats").


Begge er oppvokst i Vestre Toten. De har turnert rundt sammen og får
strålende anmeldelser. Ikke gå glipp av denne vakre konserten

 

 

 

 

Torsdag 12. April • 19:00

"UTE AV DRIFT" Farse på Stills Scene, The Follies Revyproduksjoner

 

BILLETTSALGET É I GANG!!!
Sikre deg plasser til vårens latterbombe med The Follies Revyproduksjoner!!
les om ute av drift på internetten thefolliesrevy.com !

 

UTE AV DRIFT, The Follies Revyproduksjoner
The Follies Revyproduksjoner setter opp en av Ray Cooneys villeste, og mest
populære farser gjennom tidene! Besøk www.thefolliesrevy.com for
spilleplan og billetter.

YouTube

 

Lørdag 24. Mars • 20:00 • CC: 100,-

KONSERT: MYRULL

 

Myrull formidler orginalt og ærlig om livet - det vakre og det såre,
med tekster på sørlandsk og en fremføring med akustisk preg.

Se mer info på www.myrull.no

 

 

 

 

 

Lørdag 24. Mars • 14:00 - 17:00 • CC: 100,- / 50,- for medlemmer

LØRDAGSJAZZ: STAVANGER TRADJAZZ ENSAMBLE

 

Stavanger Tradjazz Enemble spiller opp på Lørdagsjazzen denne lørdagen.

Ensemble består av John Lorentzen, Svein Åke Bjerga, Gaute
Risa, Arne Kolstad, Geir Olav Hinderaker, Harald Mollan, Jarle Furre
og Beate Tengs Pedersen blir gjestevokalist.

 

 

Fredag 23. Mars • 20:00 • CC: 100,-

KONSERT: BOFFYFLOW AND SPIKE

 

Pete Johansen og Jonathan Hall Fele, Gitar og sang.Boffyflow and Spike spiller americana jam musikk. Dette er en raffinert country preget musikk fremført med en elegant
stil. Konsertene til Boffyflow and Spike (Pete Johansen og Jonathan Hall) byr på milde og vakre instrumental komposisjoner og ballader, og ildfulle improvisasjoner basert på irsk og amerikansk fele låter. Her får man fred, entusiasme og glødende spilleglede.

Pete Johansen fra Sandnes har gjennom 30 år vært med å sette preg på en rekke forskjellige band i ulike genre med sitt karakteristiske felespill og stemme. Han har deltatt på plateutgivelser og turnéer med artister som Modesty Blaise, The Tramps, Boffyflow and Spike,
Tristania, The Sins Of Thy Beloved, Sirenia, Morgul og The Scarr, for å nevne noen. Han har mange hundre spillejobber bak seg på alt fra slitte buler til svære festivaler i Norge, Europa, USA og Sør-Amerika. Han har vært med på oppturer og nedturer og har opplevd det meste gjennom mange år i musikkbransjen.

Jonathan Hall fra Lexington, Kentucky har jobbet med verdensstjerner
innen irsk og amerikansk folkemusikk siden starten i Lexington i 1978.
Mike Seeger, Paul Brady og Mike Scott er noen av artistene han har
spillte med. Musikken har tatt han til utallige spillejobber i USA og
Europa.


Link: http://soundcloud.com/boffyflow-and-spike

 

Lørdag 17. Mars • 21:00 • CC: 100,-

KONSERT: PETE JOHANSEN

 

Fiolin og rock!
Pete Johansen har deltatt på bl.a Sirenia, Ingentin, DDE, Morgul,
Helldorado, Modesty, Sins, Tramps og Tristania m.m.
Her hos oss vil han levere et progrock "akustisk"sett.

http://youtu.be/2BWV5PpsHk4

Det blir og promotering av musikkmagasinet Blackmoon og salg av ulik musikk.
Gled deg :)

 

 

Lørdag 17. Mars • 14:00 • CC: 100,-

LØRDAGSJAZZ: BAYO BLUE

 

Bayou Blue har de siste årene etablert seg som kvartett. Og selv om vi har lært gjengen å kjenne som et drivende, hardtswingende band så kler kammermusikkformen bandet godt. Bayou Blue består av noen av landets dyktigste, mest erfarne musikere innenfor genren, og har evnen til å
fremkalle de inderligste toner i det mest lydhøre og presise samspill.
De har også vist at rytmen og drivet fortsatt er der i fullt monn.

På Stills vil bandet spille en del egne låter, noen klassikere - stort sett tradjazz-perler fra New Orleans, men også melodier fra andre genrer som gis en ny og forfriskende tolkning.

Geir Olav Hinderaker – trompet
Vidar Kenneth Johansen – klarinetter, saxer, vokal
Allan Vigre – banjo, gitar
Øyvind Grong – tuba, kontrabass, vokal

 

Fredag 16. Mars • 21:00 • CC: 100,-

KONSERT: THE REAL NEILS & THE PRETTY YOUNGS

 

Vi er 6 karer som er uenige om mye men som er enige om en ting: Neil Young er sjefen. Og vi liker å spille. The Real Neils er vårt lille lidenskapelige hobbyprosjekt og en hyllest til en av rockens store
låtskrivere. En artist som aldri har vært helt inne men som definitivt aldri har vært ute. Vi har etterhvert nærmere 70 Neil Young-låter på repertoaret. Fra de gamle til de helt nye.

Noe mykt akustisk, noe tungt elektrisk, og noe midt i mellom. Men alt i den neilske ånd. Som
sjefen sjøl sa det: It's all one song. The Real Neils hadde sin spede begynnelse sommeren 2000, med et par kassegitarer og småsur koring på Øyvind sitt loftsrom. Det vil si - det begynte vel egentlig en gang midt på 70-tallet, da Johannes hadde en storebror som kom hjem med platen "Time Fades Away".

Dermed ble det mye Neil Young og lite ABBA for å si det sånn. Og slik har det vært
siden. Så denne sommeren fant vi ut at det var kult å spille Neil Young - sammen. Og da Joakim på bass slang seg med, og Sveinung på trommer, ble det plutselig alvor. Og veldig gøy. Siden det har også The Pretty Youngs - Anita, Elin og Joanna på kor og Merethe på fiolin
- blitt en del av galskapen.

The Real Neils Harvest Moon
http://www.youtube.com/watch?v=FRkK_TQqpjM
Tall Ship konsert i Stavanger 2011

 

Onsdag 14. Mars • 21:00 • CC: 250,-

EN KVELD MED JON SCHAU

 

Avlys døden! Sier en av Norges fremste komikere, Jon Schau. Jon Schau trodde ikke på noe, før han to ganger i 2004 ble erklært død av legene.

Jon Schau er kjent som en av Norges fremste komikere. Han har vunnet Gullruten for beste humorprogram på TV, og han har blitt kåret til Norges morsomste hele to ganger. Jon er kjent for sin varme og evne til å formidle på en måte som treffer følelsene dine. Han har og nylig
kommet ut med bok "Jons Bok".

Jon er veldig opptatt av det økologiske, eller det naturlige menneske- mennesket som ER det det er. Kontra prestasjonsmennesket, som GJØR livet bra eller dårlig.

I vår tid er det slik at det naturlige mennesket ikke lenger har plass. Markedets lov er svært annerledes enn naturens lov, og siden mennesker er del av naturen, er det å leve etter andre "regler",
unaturlig for enkeltmennesket.

Jon er særs opptatt av å skape rom for det naturlige mennesket. Når mennesker skaper en verden som baserer seg på at mennesker er unaturlige, oppstår mange av dagens "folkesykdommer". Mennesker blir fullstendig styrt av det ytre, og medisinerer bort opplevelsen de
naturlig har inne i seg. Den naturlige reaksjon behandles bort for å kunne leve det unaturlige.

Hvordan LEVE seg selv? Hva BETYR alt dette snakket om HER og NÅ?

Jon har aldri et fast opplegg. Han mener det er unaturlig, og ikke legger til rette for ekte møter mellom mennesker. Derfor- forvent at det er plass til dine spørsmål, dine innspill, og dine tanker!

Kr. 250.- Reserver billetter på siv@stills.no

Dørene åpner 20:00 :)

 

Lørdag 10. Mars • 14:00 • CC: 100,-

LØRDAGSJAZZ: THE NORTH SEA BAND

 

 

Heldigvis blir det lørdagsjazz denne Lørdagen :)
Vi får besøk av The North Sea Band.


Hjertelig velkommen

Fredag 9. Mars • 20:00 • CC: 100,-

KONSERT: RAGNHILD SKAAR

Ragnhild Skaar er en vokalist og låtskriver som byr på toner og ord fra vise- og folklandskapet
med tekster på rogalandsdialekt.
Hun ga ut EP-en Trosså på CCAP Lokal i 2009, og flere har nok hørt tittelsporet på Nrk Lokalen.
(EP fikk terningkast 5 av Stavanger Aftenblad)

På konserten får vi foruten Ragnhilds egne låter høre bidrag fra noen av hennes musikalske samarbeidspartnere.

Per bäck: gitar og vokal
Tore Sværen: bass og kor
Tormod Tørresdal: mandolin, dobro,munnspill og vokal

www.myspace.com/ragnhildskaar.

 

Torsdag 8. Mars • 20:00 • CC: 100,-

KONSERT: JOSEFIN WINTHER

Josefin Winther er født i 1986 in Bergen, Norway. Hun har vokset opp i en familie med fem søsken og en gitarspillende far. Hun begynte tidlig med å lære seg både og spille chello og synge.

Ved 13 års alderen begynte hun å spille gitar og skrive sine egne sanger.
I 2009 flyttet hun til Island og har skrevet mye nytt material, spilt inn sanger og laget videoer. Hun har turnert i nord Europa og utenlandsk presse kaller henne for ....""Norway's own PJ Harvey",
"Bergen's reply to Patti Smith" and a "rising star on the pop-rock sky".

VIDEOS: www.josefinwinther.com
EVERYTHING: www.facebook.com/josefinwintherofficial
MUSIC: www.soundcloud.com/josefinwinther
BUY MUSIC: http://itunes.apple.com/no/artist/josefin-winther/id192401023
MYSPACE: www.myspace.com/josefinwinther

 

Torsdag 1. Mars • 20:00 • CC: 150,-

KONSERT PÅ STILLS SCENE: JJ GILMOUR FRA SCOTLAND

 

JJ Gilmour er best kjent fra The Silencers. Han har og skrevet
musikalen om Georg Best som selger godt i UK. Nytt album på gang.

Gå ikke glipp av stort besøk!

Fredag 24. Februar • 21:00 • CC: 100,-

KONSERT PÅ STILLS SCENE: KØB BANANER

Køb Bananer! Unplugged på Stills Scene 24 februar kl. 21.00.

Bli med på ein flott kveld på Stills, med musikk fra selveste Køb Bananer!
Stills er en ny uteplass i Stavanger som gir etablerte og uetablerte
artister en scene. Dette er noe som har vært etterlengtet i Stavanger,
og som vi i KBU synes er et fantastisk konsept.

Køb Bananer! Unplugged er et akustisk band som spiller coversanger av
rang, og holder seg langt unna de overspilte trubadursangene.
Musikkmessig holder de en høy kvalitet, og har et særpreg og en
sceneutstråling som gjør bandet svært publikumsvennlig. Dette bør alle
få med seg!

Du kan også, om du vil, linke til siden vår og et par sanger:
https://www.facebook.com/pages/K%C3%B8b-Bananer-Unplugged/224264717602224
http://soundcloud.com/kobbananer/k-b-bananer-bad-things
http://soundcloud.com/kobbananer/k-b-bananer-im-always-here

 

Lørdag 11. Februar • 20:00 • CC: 100,-

KONSERT PÅ STILLS SCENE: POOR EDWARDS

Bak artistnavnet Poor Edward står de to brødrene Kristian og Martin
Tungland Rinde fra Stavanger. De snekrer melodiøse popsanger, gjerne
med elementer fra powerpop, folk og americana.

De slapp sitt debutalbum – 'Time Is Gonna Change You' – 18.november
2011, på labelen CCAP. Platen er produsert av Ashley Stubbert, og har
mottatt flere strålende kritikker.

Brødrene har også tidligere høstet mange lovord for sine to
EP-utgivelser Summerrain (2008) og Soldiers and Sundays (2009), og for
sine nesten hundre konserter landet rundt, hvor de har spilt både som
akustisk duo og med bandet sitt. Av kritikere har duoen blitt
sammenlignet med artister som The Jayhawks, Midnight Choir og Ben
Harper.

De hevder selv, helt blottet for ironi, å være opptatt av de små
tingene i hverdagen. De synes det er viktig at kaffetrakteren i
øvingslokalet blir rengjort med jevne mellomrom. De liker det ekte,
det jordnære og har i ung alder lært at ukomplisert ikke betyr
lettvint. Det musikalske produktet Poor Edward serverer er variert;
til tider vemodig og lavmælt, ofte energisk og oppløftende, men alltid
preget av håp og melodisk glede. Brødreparet legger stor vekt på
autentisitet, tekst og harmonier, og deres musikalske resultat kan
høres ut som en krysning av artister som Calexico, Marit Larsen, The
Jayhawks og Odd Nordstoga.

 

Fredag 3. Februar • 20:00 • CC: 100,-

KONSERT MED: JARLE BØRRESEN

 

Jarle Børresen er kjent fra bl.a. Veslefrikk, Per Vestabyband og Dickens bandet.

Fredag 27. Januar • 20:00 • CC: 50,-

KONSERT: LIZARD STREET


Konsert med Lizard Street, Stavangerbasert rockegruppe

Lørdag 21. Januar • 14:00

SMÅBLÅ BARNEKONSERT: HVORDAN TEGNE MUSIKK?


Finn frem fargestiftene
Gjennom lytting til musikk skal barna inspireres til å sette ord på
sine musikalske opplevelser. Barna presenteres alt fra pop og rock til
tyngre improvisert musikk, og får anledning til å uttrykke seg gjennom
tegning, farger og ord. Utfordring, lek og underholdning går hånd i
hånd gjennom denne interaktive konserten. Dette blir gøy!

Martin Högberg– gitar, Torbjørn Netland – gitar og Øyvind Hegg Lunde – trommer

Inngang med festivalpass/bill kr 50 (barn/medl.SJF) kr 100 (voksne)

 

Fredag 20. Januar • 19:30

TRADJAZZ KONSERT MED KARIN KROGH OG
MORTEN GUNNAR LARSEN!

 

"From Ragtime to Our Time".

To av våre mest anerkjente jazzmusikere har slått seg sammen i en duo
hvor musikalsk historiefortelling og respektfull tolkning av jazzens
repertoar står i sentrum.

Karin Krog og Morten Gunnar Larsen er viden kjent for sine sentrale
bidrag til norsk jazzhistorie. De har hver sin selvstendige karriere
og historie, og ganske forskjellig bakgrunn, men møter hverandre i
evnen til å tolke gammel musikk samtidig som de tilfører eget uttrykk
på unikt vis. Repertoaret består av originale ragtime-komposisjoner og
beslektet nyskrevet materiale, samt karibisk musikk og enkelte
komposisjoner fra Fats Wallers repertoar. Fra scenen forteller de to
artistene historier fra jazzens barndom og frem til i dag, og gir
publikum en helaften med klassisk jazz.

Karin Krog er vår egen norske jazzdiva, befriende fri for divatakter.
Hun har gjennom flere tiår som vokalist skaffet seg et solid renommé
både hjemme i Norge og internasjonalt. Krog har vært og er fortsatt en
veiviser for en ny generasjon jazzstemmer. Det er ikke for ingenting
at mange betegner henne som en førstedame innen norsk jazz.

Morten Gunnar Larsen er internasjonalt anerkjent som en av vår tids
fremste tolkere av ragtime, stride piano og tidlig jazz. Han innehar
en teknisk fullkommenhet og en musikalsk tilstedeværelse som få
matcher – og er en garantist for god stemning og skyhøyt musikalsk
nivå! Her hjemme leder han Ophelia Orchestra og har mottatt både
Spellemann og Buddy for sine musikalsk sterke prestasjoner.

Karin Krog – vokal og Morten Gunnar Larsen – piano

Lørdag 14. Januar • 20:00

KONSERT INNVIELSE STAVANGERS NYE SCENE!

 

Ryfylke visegruppe "innvier" lørdag 14.1 Stills nye konsert scene i 2
etasje på Jernbanestasjonen.
Ryfylke visegruppes siste CD kom ut i 2011: Den heter Hjemma igjen og
byr på den særegne stemningen som alltid har kjennetegnet gruppa. De
har fått gode anmeldelser for CD-en.... til og med fra en
østlandsavis. Se linken:
http://www.oa.no/kultur/ny_musikk/article5469925.ece

Gruppas medlemmer kan se tilbake på en lang karriere i musikken, og
dagens besetning er Holger Austvoll (vokal), Bjørn Erik Vige (vokal,
mandolin, akustisk gitar), Tor Selvær (vokal), Stein Endresen
(akustisk gitar), Bjørn Aslaksen (akustisk og elektrisk gitar) og
Reidar Olsen (bass).

Det blir mulighet å kjøpe signert CD på konserten.
Gruppa opplyser at det blir en liten overaskelse på konserten der de
smugler inn en ny "kvinnestemme" på noen av visene.
Hjertelig velkommen